11 Temmuz 2007 Çarşamba

LONG ve LONG RAW veritipleri

LONG veritipi değişken uzunluklu karakter stringlerinin depolanmasında kullanılır ve uzunluğu 32760 byte ile sınırlıdır, bunun haricinde VARCHAR2 veritipine benzer. LONG RAW veritipi ise ikili (binary) verilerin ve byte stringlerinin depolanmasında kullanılır, uzunluğu en fazla 32760 byte olabilir, LONG veritipine benzer, ondan farkı ise PL/SQL tarafından yorumlanmamasıdır.

Oracle' ın tavsiyesi LONG verilerinin CLOB' a, LONG RAW verilerinin ise BLOB' a çevrilmesidir. Bir veritabanında LONG kolonu 2**31 byte uzunluğunda olabilir, bu yüzden herhangi bir LONG değeri LONG kolonuna yerleştirilebilir.

Ancak LONG kolonundan LONG değişkenine 32760 bytetan daha büyük bir değer aktarılamaz, bu sınırlamalar LONG RAW veritipi için de aynı şekilde geçerlidir. LONG kolonları metin, karakter dizileri, hatta kısa belgeler bile depolayabilirler.

LONG kolonlarına UPDATE ve INSERT deyimlerinde ve çoğu SELECT deyiminde atıfta bulunulabilir ancak ifadelerde (expressions), fonksiyon çağrılarında ve WHERE, GROUP BY, CONNECT BY gibi SQL maddelerinde (clause) LONG kolonlarına atıfta bulunulamaz.

Hiç yorum yok: